Je bent hier: Infomomenten

Infomomenten

Je wil je voorbereiden op de komst van je baby?
Je bent pas mama of papa geworden en je bent op zoek naar informatie, praktische tips en ontmoeting met andere ouders?
Je bent een leergierige oma of opa en je blijft graag op de hoogte van de nieuwste inzichten?

Welkom op onze infomomenten, georganiseerd in samenwerking met het Regionaal Dienstencentrum Zonnewende van Familiezorg West-Vlaanderen vzw.

Samen zwanger en bevallen: wat betekent dit als partner/mee-ouder?

Ook partners zijn zwanger en hebben veel vragen. Als partner wil je immers zo veel mogelijk betrokken zijn bij de zwangerschap en geboorte. Na de geboorte kan je eindelijk concreet aan de slag! Er zijn heel wat taken voor je weggelegd: je baby verzorgen, troosten of te slapen leggen, het bezoek in goede banen leiden, je partner ondersteunen... In deze online sessie kan je al je vragen afvuren en krijg je een antwoord van ervaringsdeskundigen!

Wanneer:dinsdag 1 december 2020, om 18 uur, in je huiskamer: live online infomoment via Microsoft Teams

Zwanger en bevallen zonder rugpijn

Boodschappen doen of strijken als je zwanger bent, je baby optillen en verzorgen… Als je dit niet correct doet, dan kan dit rugpijn veroorzaken. Een ergotherapeute geeft je concrete tips en tricks om rugsparend te werken, voor en na de bevalling.

Volg deze praktische 'lunch voor 2' video live op onze Facebookpagina @kraamcentrumdewieg.

Wanneer:vrijdag 11 december 2020, om 12 uur, in /aan je lunchtafel via Facebook @kraamcentrumdewieg

Zwem je fit in je zwangerschap!

Samen met zwemacademie Aquanimo organiseert ‘de wieg’ ontspanningsmomenten in het water. Op je eigen tempo houd je je conditie op peil en geniet je van het water dat je draagt. Je kan ook gezellig bijpraten met de andere zwangere mama’s. Inschrijven is nodig omwille van de coronamaatregelen: aquanimo@sr-olympia.be. Het aantal plaatsen is beperkt.

Bijdrage: 9,5 euro per beurt. 45 euro voor een vijfbeurtenkaart.

Voorlopig gaan de 'zwem je fit in je zwangerschap'-sessies niet door, omdat de zwembaden momenteel gesloten zijn (coronamaatregel). 

Wanneer:Elke zaterdag, van 10.15 tot 11.15 uur, in LAGO Brugge Olympia

Slaap veilig, slaap zacht

Al vanaf de geboorte zijn rust en voorspelbaarheid belangrijk voor een goede ontwikkeling. Hoe ziet het slaapritme van een baby eruit? Nachtvoedingen, zijn die lastig of nuttig? Hoe kan je een gezond slaappatroon voor je kindje creëren? Welke rol spelen rituelen hierin? Wat kan je doen als je kindje moeilijk kan inslapen of doorslapen? We hebben ook aandacht voor veiligheid en geven tips om wiegendood en ongelukken in de slaapomgeving te voorkomen.

Wanneer:dinsdag 15 december 2020, om 18 uur, in je huiskamer: live online infomoment via Microsoft Teams

Een baby in huis, een huis vol spullen?

Ben je voor de eerste keer zwanger en voel je je overspoeld door tips over de babyuitzet? Tijdens dit infomoment verneem je alles over de zin en onzin van bepaalde babyspullen. Wat heb je écht nodig om je baby comfortabel te verzorgen, te voeden, te baden, te kleden en te slapen te leggen? Hoe weet je dat het materiaal dat je kiest veilig is? Welke babyspullen hebben hun nut wetenschappelijk bewezen? En een budgetvriendelijke babyuitzet? Jawel, die bestáát!

Wanneer:dinsdag 8 december 2020, om 18 uur, in je huiskamer: live online infomoment via Microsoft Teams

Babysalon. Ouders ontmoeten ouders, baby's ontmoeten baby's

Heb je vragen of bezorgdheden over je zwangerschap of kraamperiode? Wil je graag weten bij wie je terecht kan voor kraamzorg? Ben je benieuwd welk aanbod er in jouw regio is voor je baby en je andere kinderen? Elke tweede (of uitzonderlijk derde) woensdag van de maand kan je in 'de wieg' in Brugge hierover gezellig bijpraten met andere (toekomstige) ouders. Al je vragen kan je ook kwijt bij een medewerker van ’de wieg’. Je baby en andere kinderen zijn natuurlijk ook welkom!

Wanneer:woensdag 9 december 2020, 14 uur, in 'de wieg' Brugge

Op de koffie: infopunt

Hier kan je dicht bij huis informatie sprokkelen over je zwangerschap, bevalling of kraamtijd. Een medewerker van 'de wieg' beantwoordt jouw specifieke vragen. Heb je een infosessie moeten missen of heb je bijkomende vragen? Wil je graag de reanimatie van de baby inoefenen of een draagdoek uitproberen? Wil je meer weten? Dat kan allemaal voor jou op maat worden aangeboden.

Je kan onze consulenten op vaste momenten ontmoeten in De Panne, Torhout en Izegem. Laat ons gerust weten wanneer je wil langskomen. Kies je liever een andere weg om je vragen te stellen? Onze consulenten zijn op deze momenten ook te bereiken via live chat, telefoon, info@dewieg.be, Messenger… Je kan ook altijd afspreken in één van de andere huizen van 'de wieg' of Thuiszorg Familiezorg (de moederorganisatie van 'de wieg'). Een afspraak bij je thuis is ook mogelijk. 

  • in De Panne (adres op aanvraag)
    • op maandag, van 14 tot 16 uur: 23 november, 21 december 2020
  • in Izegem, Kruisstraat 23 
    • op maandag 23 november 2020 van 14 tot 17 uur
  • in Torhout, Sint-Rembertlaan 15 
    • op vrijdag, van 14 tot 16 uur: 27 november, 18 december 2020

Wanneer:zelf te bepalen, , in één van de bovenstaande locaties van jouw keuze

Lieve lasten: je baby dragen. Sessie 2: ergonomische draagzakken

Baby’s hebben huidhonger en in een draagdoek kan je hen deze geborgenheid geven. Maar hoe kies je het systeem dat voor jou het handigste is? Hoe draag je je kindje veilig? We geven je een live demonstratie van ergonomische draagzakken. 

Volg deze praktische 'lunch voor 2' video live op onze Facebookpagina @kraamcentrumdewieg.

Wanneer:vrijdag 4 december 2020, om 12 uur, in /aan je lunchtafel via Facebook @kraamcentrumdewieg

Herbruikbare luiers: 'stof' tot nadenken

Wat zijn de voordelen en de uitdagingen bij het gebruik van herbruikbare, stoffen luiers? En vooral: welk systeem kies je uit de veelheid van aangeboden artikelen? We geven informatie over de voor- en nadelen van elke soort luier en over het was- en gebruikscomfort. Zo kan je kiezen voor een luier die aan jouw voorwaarden voldoet. 

In samenwerking met Happy Nappies.

Wanneer:vrijdag 27 november 2020, om 12 uur, in je huiskamer: live online infomoment via Microsoft Teams